Stil verdriet, schaduwverdriet, schaduwrouw… is verborgen rouw die niet erkend wordt door de samenleving en de omgeving van de rouwende. Stil verdriet kan ook het verdriet zijn dat in alle intimiteit beleefd wordt, waarmee men niet kan, wil of durft naar buiten komen.

Ouders van een overleden baby – gestorven voor, tijdens of na de geboorte – rouwen dikwijls in eenzaamheid. Ze willen hun kind levend houden in hun herinnering, maar botsen daarbij dikwijls op een muur van onbegrip. Hun verlies wordt al te vaak niet erkend of geminimaliseerd.

In deze lezing, met ruimte voor dialoog, krijg je een inkijk in verschillende vormen van stil verdriet en wat het doet met de rouwende. De spreekster, Marleen Vertommen, is zowel ervaringsdeskundige als geschoold in de hedendaagse wetenschappelijke visie over rouw en verlies. Zij probeert een stem te geven aan het stil verdriet van vele rouwende ouders.

Deze lezing is voor iedereen geschikt, maar richt zich vooral naar ouders van een overleden baby. Andere betrokken zijn ook welkom, alsook zorgverleners die te maken hebben met rouwende ouders.

Onthaal vanaf 14u
Lezing om 14u30

Deelname is kosteloos, graag inschrijven tegen 20 april op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 057 23 06 30
Aanwezigheidsattest is mogelijk, opleidingserkenning voor vroedvrouwen is aangevraagd.