Kerngroep

Ilse, Kate, Lies, Marleen, Jo en Liesbeth. Zeven heel verschillende mensen met heel verschillende talenten, maar met één mooi en bijzonder raakpunt: onze kinderen.

We willen graag een positieve en hoopvolle boodschap uitdragen. Nooit zullen we de pijn en het verdriet vergeten toen ons kindje pas overleden was. Maar elke dag nog zijn we dankbaar hoe deze kleine mensjes een gids geworden zijn in ons nieuwe leven. Het zijn onze kinderen die ons energie en inspiratie geven om van betekenis te zijn in deze vereniging.
 


Marleen Vertommen

Lies Maes

Ilse Luypaert

Kate Vercaeren

Jo De Clippel

Liesbeth

 

 

Marleen Vertommen

communicatie, praatgroepen, lezingen/getuigenissen


Ik ben Marleen (1967), moeke van Elise* (1996), Anton (1997), Gommaar* (1999), Victor (2000) en Jozefien (2001).
Binnen Met Lege Handen ben ik verantwoordelijk voor communicatie, praatgroepen en lezingen/getuigenissen en vormingen.
Ik geloof heel sterk in de positieve kracht van het samenzijn met lotgenoten, delen in vreugde en verdriet, herkennen en erkennen van elkaars verhaal. Sinds 1996 draag ik mijn engeltjes op mijn schouders. Elke dag nog bepalen ze mee mijn doen en laten. Ze blijven steeds een wezenlijk deel van mijn gezin.
Het zijn mijn gestorven kinderen die mij elke dag opnieuw inleiden in de wereld van de grote emoties. Het zijn mijn levende kinderen die mij elke dag opnieuw een spiegel voorhouden en mij in het leven van alle dag houden. Ik ben ze alle 5 eeuwig dankbaar.
Vanuit mijn persoonlijke ervaringen gecombineerd met mijn professionele expertise geef ik lezingen over ervaringen rond perinatale sterfte, rouw en verlies, omgaan met vreugde en verdriet, omgaan met ouders van een pas overleden baby. De lezing is steeds aangepast aan de doelgroep, studenten in de zorgsector, verpleegkundigen, vroedvrouwen, lotgenoten, ...
Als auteur van de visietekst van MLH 'Ongeboren leven, levenloos geboren', omtrent regelgeving levenloos geboren baby's in België, gaan we in dialoog met politici, in de hoop zo naar een meer humane wetgeving te evolueren.
Tijdens schooljaar 2014-2015 volgde ik een postgraduaat rouw- en verliesconsulent aan de Arteveldehogeschool Gent.
Je kan me bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Annelies Maes

bestellingen, praatgroepen, lezingen/getuigenissen, voorzitter vzw
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Ik ben Annelies (1975), trotse mama van Tibo* (2002), Raf (2003), Pol (2005) en Fien (2009).  Tibo* werd in 2002 doodgeboren. Na een zwangerschap van 6 maanden bleek ons jongetje niet levensvatbaar en werd de bevalling ingeleid.  Zo kwam ik toen bij Met Lege Handen terecht. Ik werd opnieuw zwanger en ook daarin vond ik steun bij lotgenoten.
Raf, Pol en Fien groeien op met een sterrenbroertje en maken ons gezin compleet.  Het zijn fantastische kinderen die vrolijk door het leven stappen.
Ik zorg voor het versturen van publicaties, ga geregeld mijn verhaal vertellen voor verpleegkundigen/hulpverleners en begeleid praatgroepen. Ik durf nu zeggen dat ik een gelukkige madam ben, ondanks het verlies van Tibo*. Ik hoop dat jullie ook de steun en (h)erkenning vinden om stap voor stap jullie weg weer te vinden.
Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan je me bereiken en MLH-flyers en ons boekje Afscheid nemen bestellen.

 

Ilse Luypaert

webmaster, forum, jaarlijkse wandeling, kinderwerking jaarlijkse viering, praatgroepen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Ik ben Ilse (1985). In 2009 werd ik voor de eerste keer mama.  Ons zoontje Noah* werd doodgeboren na een zwangerschap van 23 weken.
Na alle onderzoeken bleek dat bloedklonters de bloedtoevoer langs de placenta hadden geblokkeerd als gevolg van een stollingsafwijking, het anti-fosfolipidensyndroom.
2 jaar later, in 2011, mochten we eindelijk de vreugde ervaren van een gezond kindje. Lili werd geboren na een zwangerschap met bloedverdunners en nauwe opvolging.  In 2013 volgde onze derde spruit, Mika.
Binnen de vereniging volg ik de nieuwe aanmeldingen op het forum op, ben ik helpdesk voor de website, organiseer ik samen met Kate de jaarlijkse wandeling, begeleid ik praatgroepen en ben ik verantwoordelijk voor de kinderwerking tijdens de jaarlijkse viering.
Als je mailt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., kom je bij mij terecht.

 

Kate Vercaeren

forum, jaarlijkse wandeling, PR ziekenhuizen

Ik ben Kate (1975), de mama van Hannelore (29.03.2002), Margo (09.01.2004) en Elien* (30.11.2010).  Elien* is doodgeboren op een zwangerschapsleeftijd van bijna 20 weken ten gevolge van een navelomstrengeling.
Het is dankzij mijn zus, die ooit een krantenartikel over Met Lege Handen had gelezen, dat ik hier ben terechtgekomen.
Als thuisverpleegkundige kan ik mensen helpen. Met Lege Handen heeft dit ook als doel en hier voel ik me dan ook thuis.
Samen met Ilse organiseer ik de jaarlijkse wandeling. Indien je iets wil melden, dan mag je mij altijd contacteren via de mailtoepassing op het forum.
Verder sta ik ook in voor de public relations naar ziekenhuizen toe.


Jo De Clippel

Techniek viering, sterrenloop 10 miles, ondersteuning praatgroepen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben Jo (1970), papa van Jesto* (2012) en Olinta (2014). Jesto* stierf na een zwangerschap van 32 weken. Vier dagen later mochten we ons mooiste wondertje in onze armen sluiten. Later bleek dat bloedklonters de oorzaak van zijn overlijden waren.
We kwamen bij MLH terecht via het ziekenhuis. Mijn vrouw en ik waren elke keer trouw op post, we vonden heel veel steun in het contact met lotgenoten en konden niet meer zonder. Een dik jaar later werd ons regenboogzusje geboren en alweer voelden we dat vreugde en verdriet zo dicht bij elkaar liggen. Vreugde om kleine zus, verdriet omdat grote broer er niet bij mocht zijn.
 Ik bleef naar de praatgroepen komen en ondertussen ben ik binnen MLH actief op logistiek vlak tijdens praatgroepen en de jaarlijkse viering.
Ik maakte laatst ook deel uit van de organisatie van de Sterrenloop tijdens de 10 Miles in.
Door me in te zetten voor MLH voelt het alsof ik toch nog iets kan betekenen voor onze grote broer, al zijn sterrenvriendjes en hun familie.

 

 

 

 

Wil je ook graag je steentje bijdragen aan Met Lege Handen?
Of een vergadering bijwonen?
Of een engagement aangaan binnen een welbepaalde werkgroep?

Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..