Voor professionelen

Met Lege Handen is, naast een zelfhulpgroep voor ouders van een overleden baby, ook een vereniging die actief samenwerkt met andere groepen of organisaties zoals ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, Kind en Gezin, expertisecentra kraamzorg, OVOK (Ouders van een Overleden Kind), ... Deze samenwerkingsverbanden worden gestuurd vanuit onze werkgroepen.


Lezingen/getuigenissen

Met Lege Handen komt graag vanuit haar eigen ervaring getuigen over het verlies van een kindje en een lezing geven rond rouwverwerking, omgaan met vreugde en verdriet, omgaan met ouders van een pas overleden baby, ... Een lezing wordt meestal aangevraagd voor laatstejaarsstudenten die in aanraking zullen komen met ouders van een overleden baby of voor mensen die reeds werkzaam zijn op verloskunde, neonatologie, ...

De lezing is steeds vraaggestuurd en op maat van de doelgroep.

Info en prijzen kunnen opgevraagd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Publicaties

Naast deze lezingen biedt Met Lege Handen eveneens twee publicaties aan: een flyer en een boekje Afscheid nemen.

Meer info onder Informatie - Publicaties.


Met Lege Handen steunen?

Onze vereniging wordt gedragen door vrijwilligers. Draag je onze vereniging een warm hart toe en wil je Met Lege Handen een financieel steuntje in de rug bieden?  Binnen de rubriek Lid worden vind je meer informatie.
Met de opbrengst van de flyers, boekjes, lezingen/getuigenissen en met de ledenbijdrage financieren we onze werking.  Het organiseren van o.a. praatgroepen, de jaarlijkse viering, het drukken/verzenden van het ledentijdschrift wordt hierdoor mogelijk.